Wanneer we onze lokale supermarkt binnenlopen, kunnen we ervan uitgaan dat de producten die we kopen niet schadelijk zijn voor onze gezondheid. Wat vaak niet wordt gerealiseerd, is dat alle producten op dieren worden getest: van de ingrediënten tot de verpakking, alles wordt gescreend met behulp van proefdieren. Niet alleen voedsel, ook medicijnen zoals vaccins worden uitgebreid getest op dieren.
Is het noodzakelijk om dieren te gebruiken voor onze producten en het testen van de medische veiligheid, of kunnen we zonder? Hoe zouden onze supermarkt en gezondheidszorg eruit zien als we vandaag zouden stoppen met dierproeven? In deze challenge vinden een groep van studenten en professionals in een multidisciplinaire context oplossingen voor het complexe probleem van dierproeven.
Praktische informatie
- De challenge start op 6 februari 2023 met een looptijd van 10 weken tot 16 april 2023
- Derde jaar bachelor-, master- en PhD-studenten én professionals zijn welkom
- De studiebelasting bestaat uit 7,5 EC
- De cursus is in het Engels
- 20 uur les per week
Lesmethode
Je werkt samen in een team van 6 – 7 deelnemers met diverse achtergronden. Je volgt expertsessies, workshops, skills- en vaardigheids trainingen, coachsessies (zowel met het team als individueel).
Tijdens de fysieke bijeenkomsten pitch je met je team je ideeën tegenover een jury. Uiteraard helpen we je daarbij en bieden we in de voorbereiding een pitchworkshop. Tijdens de laatste bijeenkomst wordt er een winnaar van de challenge gekozen.
Inschrijven
De deadline van de inschrijving is 25 november (verlengd tot 6 januari 2023)
Links voor inschrijving:
TU/e via EduXchange
WUR via EduXchange
UU en UMC via Osiris code DOVP-RATC
Deze challenge is in samenwerking met Proefdiervrij en RIVM